• SAMEN

CONSTANTIA!

• Afgelopen zondag was het dan zover. De eerste wedstrijd van de nacompetitie. Na een kort nachtje door het sterfeest waar wij ons weer flink vermaakt hebben, zaten we met wat kleine oogjes in de auto naar Huissen waar de voetbalclub van R.K.H.V.V. zich bevond. Sommigen wat meer gespannen dan anderen, omdat het natuurlijk ging om promotie naar de tweede klasse. Door de hitte was op voorhand bepaald dat er drinkpauzes ingelast zouden gaan worden. Poels drong er daarnaast ook flink op aan dat al het verloren vocht weer aangevuld moest worden. Met klotsende buikjes werd het veld daardoor betreden en toen was het wachten op het beginsignaal. Het was leuk om te zien dat er, ondanks de afstand, nog steeds veel publiek was! Een aantal bestuursleden van de club hadden zelfs besloten om op de fiets te komen!
    De wedstrijd was begonnen en het ging vrij gelijk op. Na 32 minuten was het dan eindelijk zover. Dianne scoorde de eerste goal! Wat een opluchting was dat! Vol goede moed gingen we verder, maar net voor de rust slaagde R.K.H.V.V. er helaas toch in om te scoren bij Suus, de keepster van Mo15 die bij ons inviel. Buiten de goede reddingen die Suus al gehad had, werd deze bal onhoudbaar ingeschoten. Dat was een tegenvaller. Door de warmte hadden sommige speelsters het zwaar, maar toen er in de rust werd opgegooid om de wedstrijd te staken, werd besloten dat wij hem hoe dan ook uit wilden spelen. Na wat oppeppende woorden van Jeroen, een paar banaantjes en wat bekertjes water en ranja konden we er weer tegenaan.
    Het was te zien dat de hitte zijn tol eiste. Toch gingen we stug door, ook nadat de 2-1 viel. De moed zakte ons nog niet in de schoenen. Na een aantal goede kansen van Lotte, die tegenover een oud-keepster van NEC stond, lukte het haar uiteindelijk om de 2-2 te scoren in de 70ste minuut. We kregen hier echt een boost van. Een heel erg spannend kwartier volgde, waarin Suus een aantal prachtige reddingen had. Ook wij hadden een aantal goede kansen! Uiteindelijk lukte het Lotte om een goede voorzet van Ella af te maken. De blijdschap was enorm en we kozen ervoor om alles op alles te zetten in de laatste vijf minuten. Voor ons gevoel duurde het daardoor ook heel erg lang, totdat het eindsignaal klonk. Zo spannend was het. Iedereen was super blij. Het was niet onze beste wedstrijd, maar door alle inzet die door iedereen getoond is, is het ons gelukt om de punten weer mee terug naar Wanroij te nemen. Nu op naar de volgende wedstrijd!