• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Maandag 23 september 2019, bereikte ons, tijdens de Algemene Leden Vergadering het bericht dat oud- voorzitter van W.V.V. Constantia Gerrit Verbruggen was  overleden. Dat kon bijna geen toeval zijn.

   Gerrit Verbruggen was een fanatieke voorzitter van onze vereniging van 1970- 1975 en heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan het Constantia van nu. Daar zijn we hem erg dankbaar voor.

  In de periode dat Gerrit voorzitter was zijn er mooie stappen gezet in de ontwikkeling van Constantia, waar we nu nog steeds gebruik van maken en die we nu heel gewoon vinden, maar voor die tijd best bijzonder.

   Het nieuwe sportcomplex werd  in 1970 officieel geopend, met de ingang toen nog aan de kant van  café de Keyzer. Algemene Leden Vergaderingen vonden toen nog plaats in de plaatselijke cafés: café Centen, café Linnemans, café Trefpunt (De Keyzer), want Constantia had nog geen kantine. Maar daar kwam verandering in. In december 1973 werd de kantine geopend. In 1974 werd de officiële sponsoring van Constantia een feit (nieuwe trainingspakken voor Constantia 1 van de Rabobank). Ook werd in de voorzittersperiode van Gerrit voor het eerst gestart met damesvoetbal bij Constantia  en vierde Constantia in 1975 het 50 jarig bestaan wat met diverse activiteiten gevierd werd, o.a. met een voetbalwedstrijd tegen het KRO-team, die overigens werd gewonnen met 14 – 0 door Constantia.

  Zelf heeft Gerrit ook jarenlang nog fanatiek gevoetbald.

   

  Naast voorzitter van Constantia was Gerrit in het dagelijkse leven ‘hoofd’ van de ‘jongensschool’  oftewel de Gerardus Majella school. Hij hield van discipline in de klas en dat liet hij dan ook merken.

  Ook op school was hij fanatiek met voetbal bezig, want de school deed altijd mee met het scholenvoetbal, dat in die tijd ook gewonnen werd door de Wanroijse jongensschool.

   

  Gerrit, dank je wel voor je inzet en jouw bijdrage aan de ontwikkeling van Constantia.

   Namens alle (ere) leden en vrijwilligers van W.V.V. Constantia  wensen wij zijn naaste familie en vrienden veel sterkte om dit verlies te verwerken.

   

  Hoofdbestuur W.V.V. Constantia