• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • “ Ons Urst “
  Toen ik vanmiddag naar het voetbalveld liep dacht ik aan vroeger, toen ik zelf nog in de in de A van Constantia voetbalde. Het voetbalveld van Juliana Mill lag langs de begraafplaats van Mill. Als er dan een bal over heg cq. struiken ging, dan moest je zelf de bal gaan zoeken tussen al die graven. Toen der tijd was het ook al bij jeugd een echte derby tussen Constantia en Juliana, en dat is nu nog steeds. Toen ik de lootjes van de loterij had gekocht bij de kassa en langs het hoofdveld liep zag ik plotseling een groot spandoek hangen bij de kantine. Een spandoek van ongeveer een meter of tien, met de tekst er op “Boerenbond Side “ De vaste supporters meestal spelers van lagere elftallen en verder aanhang van Constantia die in grote getale aanwezig waren. Staan ten aller tijde recht voor de kantine aan een van de hangtafels, met in hun hand een lekker potje bier. De sfeer zat er al goed in, en er werd voor de wedstrijd al enkele rotjes !! afgestoken. En toen ons Urst het veld op kwam zag ik enkele fakkels branden met de kleuren van Constantia………. Groen / Geel, dat beloofde wat !!. De wedstrijd begon en het matige opgekomen publiek uit Mill ging er eens goed voor staan, en de onzen waren al aan het zingen onder de luifel van de kantine.
  Constantia dat het vorige seizoen gedegradeerd was uit de 3e klas, was het seizoen 23/24 goed begonnen en stonden op een gedeelde 2e plaats in de 4e klasse, een klasse met vele derby’s. Mill dat stijf onderaan stond wilde vandaag de eerste punten van de competitie binnen halen ten koste van Constantia. Juliana begon met redelijk spel en zette zo af en toe Constantia onder druk en kregen zo af en toe wat kansjes. Maar de achterhoede van Constantia stond als een rots in de branding. Met aan het hoofd onze doelman Willem Reijnen. Constantia kwam na een half uur door een goede aanval over rechts op voorsprong door een goal van Milano vd Cruijsen. De spelers vlogen elkaar om de nek en wij als thuispubliek genoten hiervan ( afgelopen seizoen was dat stukke minder in de 3e klasse hoewel de inzet altijd 100 procent was ). Constantia kwam beter in haar spel met Bart Hendriks als middenveld speler ( broer van keeper Jeroen Hendriks ) en als spel verdeler. Door zijn snelle handelingssnelheid en zijn techniek staat Constantia wat beter op het middenveld. En krijgen ze voor daadoor wat meer bruikbare ballen, die dan vakkundig worden afgerond door onze voorhoede spelers.
  Ik moet zeggen dat onze nieuwe trainer Osama Arrogi het naar behoren doet, en staat zo nu en dan langs het veld aanwijzingen te geven. In de kantine kun later ook nog met hem in gesprek gaan om te vertellen hoe het anders had gemoeten!! als we punten verspeeld hebben. Want tenslotte is het wel het spreekwoord “ De beste stuurlui staan aan wal “ En dat is in Wanroij ook nog altijd van toepassing.
  De wedstrijd golfde op en neer maar Constantia zette wat meer druk en daardoor scoorde Niels Thijssen in de 35e minuut met een mooie schuiver vanaf 18 meter. Niels is de kleinzoon van Opa Frits Thijssen die jaren de kleuren van Constantia verdedigd heeft in het 1e elftal van Constantia . Dus 2-0 voor Constantia en de rust brak aan. De 2e helft begon met een feller spelend Juliana, en daardoor kwam de achterhoede onder behoorlijke druk te staan. Na een kwartier spelen in de 2e helft scoorde Juliana Mill uit een onoverzichtelijk situatie. 2-1. Constantia moest aan de bak, maar Juliana rook dat er meer in zat en voerde de druk nog even wat verder op. Ze kregen niet zoveel kansen, maar het bleef af toe billen knijpen. Constantia bleef redelijk overeind en waren met uitvallen zeker niet ongevaarlijk. Milano scoorde een kwartier voor tijd de 3-1 voor Constantia, en de wedstrijd was gelopen. Milano is een klasse apart en heeft weinig kansen nodig om tot een doelpunt te komen. Hij heeft voor wel twee van die stormrammen bij zich, namelijk Sjoert Weren en Huug Hendriks die ruimte voor Milano vrij maken. Uiteindelijk werd er met nog 12 min. te spelen een speler van Juliana van het veld gestuurd met een rode kaart.
  3-1 voor onze groen gele, verdiend gewonnen en daardoor klimmen we naar de top van de 4e klasse. Al bij al zit het goed in elkaar op dit moment met onze Urst en de gehele selectie, want telkens komen er ook spelers van het 2e over naar ons Urst. Ons Urst heeft een goede mix met enkele jonge en wat oudere spelers. Dus kunnen we in de toekomst misschien nog meer genieten als we nu al doen !!..
  Groet: Een oud 1e Elftal speler.