• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Ons Urst.

  Toen ik afgelopen zondag naar het voetbalveld liep dacht ik aan de oorlog in Oekraïne. Mensen die door de oorlog hun huizen moeten verlaten en naar een ander land moeten vluchten om een veilig onderkomen te krijgen. Vrouwen en kinderen worden daar heengebracht door o.a. hun partners, die meteen weer terug gaan om tegen het regiem van Poetin te gaan vechten. Onvoorstelbaar !! maar wel echt waar. Wat hebben wij het hier toch goed met z’n allen. Niet alles gaat voor iedereen natuurlijk van een leien dakje. En hebben wij ook tegenslagen. Maar als je die afzet tegen de ellende in Oekraïne dan is dit een peulenschilletje !!. Ik wil hier mee zeggen dat we geneigd zijn om bij ieder tegenslag meteen in de put gaan zitten en te gaan klagen !!. Probeer de volgende keer als het even niet wil lopen zoals je zou willen !! even te denken aan de Oorlog in Oekraïne. Dan wordt je weer met beide benen op de grond gezet.
  Toen ik om 14.30 uur aankwam op ons mooie sportpark “ De Kwik “ was ik de oorlog weer bijna vergeten. Het zonnetje scheen, maar het was wel dunnetjes. Vandaag kon ons Urst Periode kampioen worden , maar dan moest er wel gewonnen worden van de tegenstander uit Milsbeek. De wedstrijd begon en het spel golfde op en neer. Milsbeek was in het begin iets feller en hadden daardoor iets meer balbezit. Wat zich uitte in een doelpunt in de 13e min. Door een goede aanval over links kwam de bal op een wat gelukkige wijze op rechts terecht en nam een speler van de tegenstander de bal in een keer op zijn schoen en scoorde met een prachtig diagonaal schot in de bovenhoek , keeper Jeroen Hendriks was kanloos. Ons Urst was even aangeslagen, maar zetten daarna de schouders er weer onder. In de 27 min. zetten de onze een mooie aanval op over links, de aanval werd ingezet door Tim Blonk op links. Hij speelde de bal door op de zeer technische en handige Chiel Franken die door enkele kapbewegingen de tegenstander het bos in stuurde en een goede pass gaf aan Good old Harm Poels ( 33 jaar of 34 jong ) !! Harm liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde beheerst 1-1. Tussendoor had een speler van Milsbeek ook nog geel gekregen. Constantia scoorde bijna 5 min. voor de rust nog een keer door Harm Poels maar de keeper redde bekwaam. 1 min. voor de rust kreeg de zelfde speler uit Milsbeek nog eenmaal geel vanwege een natrappende beweging en kon hij met rood vertrekken.

  Rust.

  Ik hoorde laatst dat Noud vd Wielen ( oud !!) eerst elftal speler in Amerika voetbalde bij FC. De Hatricks in het plaatsje Corvallis. Noud normaal gesproken onze breker op het middenveld is voor zijn werk verhuist naar Amerika, samen met zijn vriendin cq. vrouw !!. Hij ging daar bij de plaatselijk club voetballen en scoorde daar al regelmatig. Daar hebben ze wel een aparte spelregel !!. als iemand 3 maal gescoord had mag je daar geen goal meer maken. Noud heeft die spelregel al diversen malen overtreden !! Had hij dat maar bij Constantia gedaan in het verleden !!. We wensen Noud en zijn partner daar in Amerika veel goeds toe.

  2e helft Constantia - Milsbeek.
  In de 2e helft begon het Urst te voetballen met wat meer druk naar voren. Daardoor kreeg Milsbeek…. dat tenslotte met 1 persoon minder op veld stond geen vat op de wedstrijd. Hoewel Jeroen Hendriks zich een keer goed moest strekken om de bal over zijn doel te tikken. In de 54 min. van de wedstrijd kwam er een goede aanval over links. Alweer Chiel Franken die een voorzet afleverde precies op maat voor Giel Martens die knap scoorde, 2-1 voor de onzen. Ons Urst probeerde de voorsprong wel uit te breiden maar met af en toe wat kunst en vlieg werk kon de tegenstander verder een tegendoelpunt voorkomen. Daarnaast kwamen de gasten af en toe behoorlijk gevaarlijk opzetten doormiddel van een counter. Dus was het af en toe billen knijpen voor ons als publiek. Er werden ook nog enkele wisselspelers in gebracht. Maar uiteindelijk hebben wij de wedstrijd gewonnen met 2-1.

  Ons urst bestaat uit een gemêleerd gezelschap van jonge en wat oudere spelers. Een hecht team dat door dik en dun gaat. Hopelijk herstelt Milano ( topscoorder van Constantia ) snel van zijn blessure zodat hij zich weer bij het eerste kan voegen. 2 spelers staken er boven uit wat mij betreft zonder anderen te kort te doen, namelijk Chiel Franken en Harm Poels.

  Dus Periode kampioen. Klasse mannen dik verdiend, we staan nu met ruime voorsprong op de eerste plaats, dat geeft ons als trouwe aanhang goede moed voor nog wat meer !! in de toekomst. Maar je moet de huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is ( wa Tokki )!!!! Nogmaals proficiat met het behaalde resultaat.

  Een oud 1e Elftal speler