• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Ons Urst

  Toen ik afgelopen zondag naar Gennep reed om naar ons Urst te gaan kijken vroeg ik mijn eigen af of ik zelf ooit in het verleden tegen Gennep gevoetbald had. Bij mijn weten van niet !! mar ja mijn geheugen is natuurlijk ook minder aan het worden op mijn leeftijd.
  Ons Urst staat op de laatste plaats in de 3e klasse. Als we zouden winnen word de rode lantaarn waarschijnlijk overgedragen aan Vitesse uit Gennep ( als deze de inhaalwedstrijd verliest tegen hapse boys ), om dat we dan een beter doelsaldo hebben als Vitesse. De wedstrijd begon, de vaste supporters van Constantia ( een stuk of 25 ) wreven zich de handen al warm ( kon ook wel met dit weer ) die hadden er duidelijk zin in vandaag. De spelers van Constantia dicteerde de eerste 20 min. duidelijk het spel. Ze begonnen met goed voetbal druk te zetten, zodat Vitesse niet in hun ritme kwam. Vitesse spelers die allemaal door geschoven waren vanuit de jeugd op een enkeling na kwam duidelijk te kort om het Constantia moeilijk te maken. Maar na 25 min. kwam de tegenstander een paar maal gevaarlijk opzetten, vooral over hun linker vleugel. Na 30 min. spelen in de eerste helft scoorde ons Urst . Door een goede een twee combinatie over rechts kwam de bal bij de vrijstaande Harm Poels die beheerst scoorde in de rechter beneden hoek.( Harm is onze nestor van ons Urst die nog zeer bal vast is en de grote lijnen uitzet in het 1e elftal ). Jan vd H. die ook weer aanwezig was had deze goal al voorspeld op de minuut nauwkeurig. ( Misschien kan Jan ook al voorspellen of we dit jaar in de de 3e klasse blijven, zodat we onze bilspieren als supporter niet meer zo hoeven aan te spannen.!! op het laatst van de wedstrijd ). Toen de goal viel zakte de muts van Bernie vd Ven ( lid van de technische commissie ) pardoes helemaal over zijn oren en ogen heen ( kan eigenlijk niet met zo’n grote O…...re !! ) en zag niet dat alle spelers Harm omhelsden na zijn Goal. Constantia stond met 1-0 voor.. ..dikverdiend. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor Constantia.

  Na van een heerlijk kopje koffie genoten te hebben gingen wij als supporters ons Urst weer aanmoedigen. In de afgelopen 8 wedstrijden kreeg ons Urst meestal in de 2e helft de meeste goals tegen. Oei oei als dat vandaag maar niet gebeurde … !! Het spel golfde op en neer het niveau was niet al te hoog…..maar alleen het resultaat gelde vandaag . We kregen nog enkele goede kansen in de tweede helft maar door fors ( en af en toe tegen het gemene aan ) ingrijpen van de tegenstander scoorde wij geen tweede goal. Er werd in de laatste 20 min. gewisseld. Siem vd Hoogen die inviel voor de moegestreden Jarno vd Steeg begon of hij al de hele wedstrijd in ons Urst had gespeeld. Met veel zelf vertrouwen en goed voetbal maakte hij het de tegenstander moeilijk. En kreeg ook nog een scoringskans toen hij een keer naar voren slalomde Klasse Siem. Zonder natuurlijk de andere invallers te kort te doen. Het hele elftal heeft trouwens vandaag moeten knokken om tot dit resultaat te moeten komen.
  Joeri van de Weijer die ook ingevallen was had ik tijdens het warmlopen een snoepje gegeven met de mededeling dat hij dan moest scoren. In het verleden tijdens een bekerwedstrijd in de buurt van Eindhoven had ik Joeri ook al een snoepje gegeven tijdens het warmlopen, en scoorde toen ook tijdens zijn inval beurt. Ik kon het zelf niet geloven toen Joeri vandaag 7 minuten voor het einde de 2-0 scoorde doormiddel van een mooie lob over de doelman van Vitesse. Dus 2-0 voor Constantia. Bernie vd Ven had zijn muts ondertussen afgedaan na de eerste goal. En kon daarom ook genieten van de uitzinnige ploeggenoten die Joeri omhelsden. Hopelijk komen de invallers van Constantia in de toekomst niet telkens een snoepje vragen als ze warm aan het lopen zijn …!! Joeri is natuurlijk een uitzondering !! Toen de scheidsrechter voor de laatste keer afgefloten had vielen onze spelers in elkaars armen en huilden bijna van emotie. Net als wij Supporters …maar dan van de kou.

  Mannen ( incl, de staf )proficiat met de 1e overwinning in de 3e klasse, dik verdiend , dit smaakt naar meer voor ons als supporters. Blijf hoop houden voor een goed resultaat op het einde van de competitie. Wij als supporter van Constantie gaan er iedere wedstrijd weer voor om jullie te steunen maar waar kan.

  Eens een supporter van Constantia altijd een supporter van Constantia.

  Een oud 1e Elftal Speler