• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • “ Ons Urst is Kampioen “

  Ons Urst is kampioen geworden van de 4e klasse G, een knappe prestatie van de hoofdmacht van WVV Constantia. Met nog 3 wedstijden te spelen had ons Urst aan een puntje genoeg om kampioen te worden. De andere teams konden ons Urst dan niet meer inhalen. Toen ik op het sportpark van Constantia aankwam hoorde ik net de omroeper( Henk Reijnen ) van Constantia de opstellingen voorlezen. Bij de kassa stonden 2 jeugdleden van de club die lootjes verkopen voor de tombola ( kon geen ander woord vinden ) !!. Aan de kassa staat altijd Tiny Rooyendijk die in het verleden ook in ons Urst gespeeld heeft. Tiny heeft altijd een bakje met snoepjes staan !! ik weet alleen niet voor wie die eigenlijk bedoeld zijn ??. Ik loop altijd eerst langs de seniorenbank waar Hein Linders met zijn vrouw altijd op het zelfde plekje zitten. Volgens ingewijden komen Hein en zijn vrouw al meer dat 50 jaar naar Constantia kijken. Ook een knappe prestatie, hier neem ik mijn petje tweemaal voor af. Chapeau voor die twee.

  Meestal ga ik alleen staan om naar het voetballen te kijken, maar deze keer lukte het niet helemaal. Het kwam waarschijnlijk omdat ik door de rookbommen in het verkeerde thuisvak terecht kwam. Stond ik plotseling langs Maurice Oteman die me enkele jaren geleden bijna thuis gebracht had toen ons Urst ook kampioen was geworden. Hij zou deze keer ook op mij letten vertelde hij even tussen neus en lippen door als we kampioen zouden worden!! Ik zei tegen hem dat het verstand met de jaren komt !! hoewel ?? ik was avonds om 11.00 uur thuis…….. volgen mijn vrouw dan.

  De wedstrijd was begonnen en het spel golfde op en neer, ons Urst liet de tegenstander Merselo eerst het spel maken maar na 20 min zetten de onzen wat meer druk naar voren, wat resulteerde in een prachtige aanval die bijna afgerond werd met een doelpunt door Jeroen, maar de paal voorkwam een doelpunt voor ons Urst. De tegenstander had wel het betere van het spel, ze hadden een zeer technisch team dat een beheerst spelletje speelde. Constantia kwam door een aanval van hun over rechts op een 1-0 achterstand. Oei oei als dat nog maar goed ging komen. De onzen waren even aangeslagen door dit tegendoelpunt. Maar het vele Wanroij’s publiek ging als een blok achter ons Urst staan. Voor de kantine stond de jeugd uitgedorst met vlaggen - sjaals en een oude kerkbel en daarnaast hoorde je af en toen nog een megafoon over het veld schallen. Het vele publiek was de 12e man voor ons Urst, dus dat moest eigenlijk toch goed komen!!.

  Na de pauze het zelfde spelbeeld, zij wat meer aan de bal en daar tegenover een jagend Urst dat naar een doelpunt snakte net als de mensen langs de lijn. Poe poe wat was dat spannend, de zenuwen gierden door vele kelen op ons sportpark. Na een half uur spelen in de 2e helft werd er gewisseld door onze scheidende trainer Gert- Jan Reijnen. Huug Hendriks en Michiel van de Zanden kwamen in het veld voor 2 moegestreden spelers van Constantia. Huug en Michiel zijn 2 geblokte spelers die bij wijze van spreken zo door een muur kunnen lopen. Allebei bikkel hard met veel snelheid in de benen. Ze moesten de achterhoede van de tegenstander ontregelen. Nou ik moet zeggen dat dit gelukt is. Het leek net of ze beiden een brommer onder hum kont hadden zitten zo gingen ze te keer. Constantia kreeg meer vat op het spel en kregen daardoor ook enkele zeer goede kansen, met een bal op de paal door Tokkie in de 80ste minuut. Maar door kunst en vliegwerk van de tegenstander hielden ze hun doel schoon. De spanning liep op en de tijd liep gestaag door, zou het dan toch niet lukken vandaag !!. Toen ik naar het elektronisch scorebord keek stond de klok op 89 minuten. De scheidsrechter die goed floot zou toch zeker enkele minuten er bij moeten tellen. En dat deed hij…. 7 minuten………het werd 7 minuten billen knijpen voor ons als supporters. De personen die in Milsbeek in de korte broek stonden hadden nu een lange broek aan, dus konden die ook hun bilspieren aanspannen. Wat eigenlijk niet meer verwacht werd gebeurde toch nog. Door een aanval die opgezet werd op het middenveld door de onzen kwam plotseling de bal tot verbazing van het publiek achter de achterhoede van de tegenstander terecht. Michiel van de Zanden die door zijn snelheid iedereen voorbij liep kon daardoor de gelijkmaker maken tot grote vreugde van het Wanroij’s publiek. Iedereen rende het veld op.

  Met nog 3 min. te spelen op de klok ging het niet meer mis, en werd ons Urst kampioen. Dolle taferelen speelden zich af op het sportpark, huilende mensen die in elkaars armen vielen van vreugde, het bier vloog door de lucht. Het kampioenschap was binnen. Nadat de beruchte schaal van de KNVB was overhandigt door een afgevaardigde van de KNVB en na een woordje van onze voorzitter Marco Verheijen ging iedereen met een goed gevoel naar de kantine. Vele toeschouwers stroomden naar binnen, de muziek galmde door de luidsprekers. De tapkraan stond wagenwijd open en het gerstenat vloeide door de kranen en door de vele kelen. Wat een ontlading voor iedereen die Constantia een warm hart toedraagt. Al met al hebben wij als publiek weer een prachtig seizoen achter de rug.

  Aankomende zondag thuis nog tegen DSV die nog een periode titel kunnen halen. Na die wedstijd sluiten we samen dit succesvolle seizoen af met alle seniorenteams en supporters van Constantia Dit was het weer voor dit seizoen wat mij betreft en wellicht tot een volgend keer.

  Groetjes een oud 1e Elftal speler.