• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • ONS Urst in de 3e klasse.

  Na het kampioenschap promoveerde ons Urst naar de derde klasse. Het werd een groot feest voor spelers, supporters ,bestuur en voor alle mensen die hun steentje hebben bij gedragen om tot dit resultaat te komen. Maar nu staan we weer met beide benen op de grond. 8 wedstrijden gespeeld en nog steeds nul punten. Als buitenstaander zul je denken dat ze niet goed spelen of dat ze er niet voor werken. Maar het tegendeel is waar, de wedstrijden die ik gezien heb waren de onzen zeker niet altijd de minderen. Zoals ook afgelopen zondag de wedstrijd tegen Venhorst.
  Constantia begon meteen goed te voetballen en kreeg al naar 10 minuten een behoorlijk kans om op voorsprong te komen. Venhorst dat jaren in de 2e klasse gevoetbald heeft was iets beter aan de bal en hadden een paar snelle en gevaarlijke spitsen. Maar door enkele goede reddingen van onze doelman Jeroen Hendriks ( er wordt doorgewisseld met doelman Willem Reijnen omdat Willem als NEC thuis voetbalt bij NEC aanwezig moet zijn vanwege werkverplichtingen ) bleef het 0-0 terwijl de onzen ook nog enkele goed kansen kregen in de eerste helft. Dus was het met de rust 0-0. In de 2e helft kregen de onzen een uitgelezen kans om op 1-0 voorsprong te komen, maar de doelman van Venhorst redde bekwaam. Na 20 minuten spelen in de 2e helft kwam Venhorst op voorsprong door en zweef kopbal 0-1 voor venhorst. 10 minuten later 0-2 en de kopjes van onze spelers gingen een beetje hangen, ook niet zo verwonderlijk als je ziet hoeveel energie ze er in gooien en het resultaat uit blijft, uiteindelijk verliest Constantia met 0-4. Dat is enorm balen voor de spelers en voor ons als vaste supporters, en zeker ook voor de technische commissie die onder leiding staat van onze nieuwe trainer: Adrie van Roosmalen. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen in de 3e klasse, maar 0 punten uit 8 wedstrijden had ik niet verwacht zeker omdat Constantie echt niet slecht speelt. Maar het geluk lacht ons niet altijd toe. Ja wat moet er veranderen ??ja zeg het maar!!!.

  Toen ik vroeger zelf nog voetbalde en we op een degradatie plaats waren beland in de 4e klasse met ons Urst. Werd er door de toenmalige technische commissie besloten dat we van tevoren ( om 10.00 uur al ) bij elkaar moesten komen Team building werd er gezegd. Ik met mijn opleiding L.T.S. zwakstroom had nooit van dat woord gehoord en fronste mijn wenkbrauwen eens goed. Uiteindelijk gingen we naar het recreatieoord De Bergen in Wanroij waar we gingen bowlen, en gingen lunchen. Na een goed gesprek door onze toenmalige trainer Gerard Weber begonnen we thuis aan de wedstrijd . uiteindelijk verloren we met 5 -1 of 6-1 van DAW uit Schaijk. Dus had het toen niet geholpen om van tevoren bij elkaar te gaan zitten.
  Maar wat ik bij ons Urst nu nog steeds zie na 8 nederlagen, dat ze er nog steeds voor willen vechten en dat doet ons als trouwe supporters goed en dat geeft ons een goed gevoel om ons Urst altijd te blijven steunen door dik en door dun. Chapeau mannen toch petje af voor jullie allemaal incl. de Technische commissie.

  Ps, Geen punten maar wel een nieuw lid voor de club van Vijftig.
  Namelijk een zeer trouwe supporter van Constantia die altijd met zijn vrouw naar ons Urst komt kijken, iemand die tegels verkoopt !! wa Jan.

  Een oud 1e elftal speler.