• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Ons Urst.

  Toen ik afgelopen zondag naar het voetbalveld liep dacht ik aan vroeger, toen ik nog in het eerste voetbalde samen met de voorzitter van Constantia, Marco Verheijen. Marco een jong Broekie van ongeveer 19 a 20 jaar oud, en ik al behoorlijk op leeftijd rond de 32 jaar. Marco was ongeveer het zelfde type voetballer als ik, niet lullen maar poetsen ( ik denk dat Marco wel wat meer techniek had als ik) maar toch. We streden voor iedere meter, de beuk er in gooien, zodat de tegenstander geen grip op de wedstrijd kon krijgen. De tijden zijn veranderd, we zijn ouder geworden en verstandiger !!. Marco al weer jaren Voorzitter van Constantia, en ik zelf zit bij van de Club van 50 en reeds enkele jaren bij de werkploeg van Constantia met onder andere enkele oud 1e elftal spelers waar ik vroeger zelf mee gevoetbald heb. De wedstrijd was aan de gang toen ik op het voetbalveld aankwam. De voorzitter stond bij de ingang de wacht te houden zodat er niemand ongezien binnen kon glippen. Ik had van tevoren permissie gekregen om als reporter ( stukje Wanroij’s Nieuws ) aanwezig te mogen zijn tijdens de wedstrijd van Constantia 1.

  Günter Netzer, (mijn zwager ) genoemd naar een goede voetballer uit Duitsland kwam ook nog aan zetten om 14.10 uur. (Günter Netzer was vroeger bekend om zijn vrije trappen voor oa. het Duitse elftal ). Onze Gunter kan daartegen praten als brugman en kon vroeger ook nog redelijk goed voetballen en natuurlijk uitstekende vrije trappen nemen ( volgens zijn zeggen ). Of hij permissie had gekregen om te kijken weet ik niet zeker !!.Onze vaste omroeper ( Henk R. ) was ook met permissie aanwezig, maar heeft de opstellingen niet voorgelezen volgens ingewijden. Maar ja dat hoeft ook niet als er geen publiek langs de lijn mag staan.

  De Wedstrijd: Constantia 1 – Oostrum 1

  Constantia 1 die dit jaar een goede start heeft gehad in de 4e klasse G ( Ze staan op de 1e plaats ) begon zeer goed aan de wedstrijd. We waren meer in balbezit en hadden de eerste 20 min. al diverse kansjes gehad. Oa. de zeer behendige speler Chiel Franken kwam een paar keer bijna tot score. Daartegen was de tegenstander die op de 3e plaats staan gevaarlijk door te counteren. In de 23 min. werd er gescoord door Tokki ( eigenlijk heet hij Ton !!), de jongste zoon van Koos en Dorien Aben. Koos was in het verleden een verdienstelijk scheidsrechter in het land van Cuijk en daar buiten. Constantia kreeg nog div. kansen maar de bal ging er maar niet in. Daartegen moest Willen Reijnen ( jongste zoon van de omroeper die niet omgeroepen had ) een keer flink uit zijn strafschopgebied komen omdat een speler van Constantia mistaste bij een aanval van de tegenstander. Willem had de voorkeur gekregen van de onze trainer Gert-Jan Reijnen om het doel van ons Urst te mogen verdedigen. De andere keeper was Jeroen Hendriks de zoon van Theo Hendriks die ook al 1 of 2 wedstrijden in het eerste gespeeld had. Ik zelf heb 1 wedstrijd van hem gezien, hij stond goed te keepen en kwam zeer rustig over. Dus wat keepers betreft hoeven we niet te klagen.
  De rust brak aan met de ruststand van 1-0 voor Constantia. In de 2e helft begon Constantia zoals in de eerste helft, met redelijk goed voetbal en links en rechts wat kansjes, maar gescoord werd er voor alsnog niet. Daartegen kreeg Oostrum wat meer vat op de wedstrijd, en werd zo af en toe zeer gevaarlijk. Willen Reijnen pareerde 2 maal uitstekend door zijn lichaam er op tijd tussen te gooien bij een schot op doel in een mengelmoes van spelers in het strafschopgebied. Daardoor bleef het 1-0 voor Constantia. In de 60e min. kwam Oostrum toch op gelijke hoogte. Een goede aanval op links werd ongelukkig via de paal in eigen doel geschoten door good old Tim Blonk ( Tim wilde de bal onderscheppen ). Tim die al jaren zijn strepen verdiend voor Constantia liet de moed niet zakken en trok telkens bij iedere aanval van Constantia mee naar voren (Klasse Tim). De wedstrijd ging gaandeweg naar een ander niveau, de inzet was er wel maar de spirit was er even uit. In de 75e min. werd er gewisseld, Huug Hendriks, zoon van Jantje Hendriks ( zo heette hij vroeger… sorry Jan) kwam in de voorhoede te staan in plaats van Dennis Willems. Huug een jonge geblokte speler bracht weer vaart in de wedstrijd en mede door hem kon Milano door een bal achter zijn standbeen door te halen scoren. ( Als Marco of ik zelf dit vroeger hadden gedaan hadden we 6 weken in de gips gezeten). 2-1 dus. De Neef van Huug Hendriks, Bart Hendriks ( broer van Jeroen) was ondertussen ook in het veld gekomen voor Joerie vd Weijer. Een speler met veel techniek en een getalenteerde voetballer. De ban was gebroken bij Oostrum en Constantia kreeg vleugels en scoorde 3 min. later weer door Milano. Een klutsbal , maar die tellen ook 3-1. In de 83e min. scoorde Constantia weer door een zeer mooi doelpunt, door middel van een combinatie die over verschillende schijven liep. Daardoor werd Tokki in stelling gebracht en schoot de bal van 23 meter boven in de kruising 4-1. In de 87e min. kreeg een speler van Oostrum nog een rode kaart vanwege een slaande beweging.
  Dus al met al een verdienstelijke overwinning die Constantia nog steviger aan kop van de competitie zet. En nu een voorsprong van 4 punten heeft op Achates ( Ottersum) die 2e staat.
  Proficiat mannen.

  Dus al bij al gaat het goed met ons Urst en heel Constantia. Veel aanstormende jeugd, een goede sfeer, veel vrijwilligers, en een mooie accommodatie. Hopelijk kunnen we als publiek na de winterstop weer naar het voetbal toe, om ons Urst aan te kunnen moedigen.

  Een oud 1e Elftal speler.