• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Afgelopen Paasweekend was het er op of er onder voor ons Urst.
  Zaterdags moesten we thuis tegen Ulysses Megen (die stonden een punt onder ons).

  Deze wedstrijd moest gewonnen worden of Constantia moest minimaal gelijk spelen wilden we niet op de onderste plaats belanden. Deze laatste plaats betekent rechtstreekse degradatie naar de 4e klas. Dus werd het een spannende pot voor ons Urst.

  Megen begon redelijk aan de wedstrijd en waren de eerste 20 minuten de betere ploeg. Maar langzaam knokten onze jongens zich terug in de wedstrijd. Na eerst met 1-0 achter gestaan te hebben scoorden we toch kort daarna de 1-1 binnen en gingen met deze stand ook rust in.

  Na 4 minuten in de 2e helft scoorde ons Urst uit een mooie aanval, dat gaf ons als publiek wat rust langs de lijn. Ik moet zeggen dat het buiten het veld net zo spannend is als in het veld. Ons Urst was de gehele 2e helft de betere ploeg en daardoor liepen we uit naar een 3-1 voorsprong. We hadden al 3 keer meer kunnen scoren omdat we 3 maal vrij voor de keeper kwamen, maar jammer genoeg daaruit niet scoorden.

  7 Minuten voor het einde kwam Megen nog terug op 3-2 , het werd billen knijpen voor ons als publiek, maar uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 3-2. Later in de kantine kwam ik nog aan de praat met Jan en Maria vd Hoogen ( van Tegelhandel van de Hoogen ). Jan is een markant figuur met een geheugen daar kunt je U tegen zeggen. Ik zelf heb vroeger nog met Jan gevoetbald bij de jeugd. Jan was vroeger al vroeg uit de kluiten gewassen (en nog), en daardoor nam Jan alle vrije trappen als we die kregen (Jan had een harde en zuivere trap). Ja je zult het bijna niet geloven, maar als we een vrije trap kregen op onze eigen helft scoorde Jan nog altijd.(zal nu wel korting krijgen op zijn tegels denk ik!).

  Paasmaandag moesten we tegen Avanti’31 uit Schijndel, die op de 4e plaats stond in de rangschikking. De eerste helft heb ik moeten missen omdat ik nog moest herstellen van een fietstocht van 150 km. Wat ik langs de lijn hoorde ging het redelijk tegen elkaar op in de eerste helft. Onze keeper Willem Reijnen was afwezig en daardoor stond Stefan Josephs in het doel. De 2e helft was Avanti’31 de betere ploeg, de krachten die verspeeld waren op zaterdag tegen Ulysses begonnen ons parten te spelen. Avantia had diverse kansen gehad om de score te openen maar ze verzuimden het te doen. Toen het uiteindelijk toch 1-0 voor Avanti’31 werd dacht ik bij mijzelf als dat nog maar goed komt.

  Er werden enkele spelers die moegestreden waren gewisseld, en kwam vers bloed in het elftal voor de laatste 14 minuten. Onze klok van de tijdwaarneming liep gestaag naar de 90 minuten. De scheidsrechter liet echter geruime tijd naspelen door het tijdrekken van de tegenstander en omdat het spel af en toe onderbroken werd voor een drinkpauze.

  Terwijl iedereen zich al bij een nederlaag had neergelegd scoorde Chiel Martens (zoon van Dorien en Eric Martens). Ps. Eric is de enige bij de gemeente die hard werk zegt hij altijd!!! Wat we niet meer verwacht hadden gebeurde toch. Weer een puntje erbij voor onze jongens. We moeten nog 4 wedstrijden spelen 3 uitwedstrijden en 1 thuiswedstrijd. Dus het wordt nog spannend voor ons Urst en ons als publiek. We wensen ons Urst succes voor de 4 komende wedstrijden.

  Een oud 1e Elftal speler