• JO12-1 naar Ottenstein Cup 2019

  Klik hier voor de foto's.

  Een paar maanden geleden kregen we te horen dat we aan het einde van het seizoen met ons JO12-1 team aan een internationaaltoernooi in Duitsland zouden mogen meedoen. De leiders hadden het hier al stiekem samen met onze ouders over gehad.

  Op vrijdag 21 juni verzamelde we bij de kerk en zijn we naar het plaatsje Ottenstein/Ahaus in Duitsland gereden. We kwamen aan bij een school waar we het gehele weekend zouden overnachten. We kregen met ons team 1 klaslokaal. Van te voren moesten we een foto maken zodat we achteraf alles weer op zijn plek konden zetten. Na de foto mochten we gaan schuiven en onze slaapplekken klaarmaken.

  Daarna gingen we eten bij een restaurantje. We hadden allemaal een oranje polsbandje gekregen en die moest je laten zien en dan mocht je eten gaan opscheppen. Nadat we lekker hadden gegeten gingen we naar het voetbalveld van Ottenstein voor de openingsceremonie.

  Na deze leuke opening op het hoofdveld, hebben we onze tegenstanders uit de poule tegen elkaar zien voetballen. En we dachten allemaal: Oef, dat wordt heel moeilijk. Het was een U13 toernooi dus we wisten vooraf dat we flink aan de bak zouden moeten.

  We gingen weer naar ons klaslokaal en we gingen nog even kletsen en toen werd het tijd om naar bed te gaan. Het was super gezellig. Zaterdag moesten we al heel vroeg opstaan namelijk om 06:30 omdat we om 08:30 al onze eerste wedstrijd hadden. Natuurlijk moesten we vooraf goed hebben ontbeten. Een lekker ontbijtbuffet stond er daar op ons te wachten.

  Onze eerste wedstrijd speelde we tegen RKSV NEO, een Nederlands team. Ze speelden zoals verwacht sterk en we verloren terecht met 4-0. Daarna volgde een lange pauze van ruim 2 uur. Er was vanalles te doen op de velden voor de momenten dat je moest wachten. Maar er was ook een pannaveldje dus daar gingen we met z’n allen voetballen. Tussen de wedstrijden door hebben de leiders ons ook nog verwend met een ijsje, cola en sinas en lekkere koekjes. We aten en dronken die met ons team en waren gezellig aan het kletsten.

  Toen stond er een hele leuke wedstrijd op het programma. Namelijk tegen het Duitse Hamburger SV (HSV). De verwachting was dat deze tegenstander nog een flink graadje moeilijker zou zijn. Maar we speelde deze wedstrijd, na wat aanpassingen in de opstelling, super sterk en kwamen zelfs 1-0 voor. Helaas kregen we daarna ook snel weer een goal tegen. Daarna leek het er even op dat we op voorsprong kwamen. De scheidsrechter keurde helaas, na uitvoerig overleg met de speler en commentaar vanaf de kant, de goal af. Helaas een Duitse VAR was er niet 😊. Later bleek uit feedback van supporters van andere teams dat de goal onterecht is afgekeurd. Jammer maar we gingen gewoon vol door. Toen kregen we een tweede goal tegen. Dit konden we ondanks hard knokken niet meer omdraaien en we verloren die wedstrijd met 2-1.

  Daarna nog een wedstrijd voor de plaatsing. Die wedstrijd hadden we veel kansen en wonnen we voor de eerste keer met 1-0. Toen hoefde we niet meer te voetballen op zaterdag. We hadden weer een gezellige avond. Waar we een bezoek brachten aan een super kleine maar heel gezellig kermisje. Samen met het team in "De Bank", schieten bij de schiettent en al dan niet smullen van wat lekkers. Daarna terug naar ons klaslokaal waar we na een paar uurtjes als een blok in slaap vielen.

  Zondag 23 juni hoefden we pas om 10:00 te voetballen dus konden we lekker uitslapen. Toen voor het ontbijt eerst de spullen inpakken. We kwamen  in een poule voor de plaatsen 17 tot 20. De eerste wedstrijd wonnen we 1-0. De tweede wedstrijd speelde we tegen Olympia ‘18 uit Boxmeer. Het was een leuke wedstrijd en we verloren 3-0.

  De laatste wedstrijd speelden we tegen FC Ottenstein de organiserende thuis club. Het was een super spannende wedstrijd die gelijk op ging. We hadden allebei veel kansen. Jammer genoeg verloren we de wedstrijd met 1-0.  We hadden wel kunnen winnen.

  Daarna aan het eind van de bloedhete middag, gelukkig in de schaduw, de spannende finale gekeken die uiteindelijk werd beslist door penalty’s. Het was een Duitse club tegen een Nederlandse club. De Nederlandse club schoot 1 penalty op de lat waardoor ze verloren.

  Op de weg terug kregen we nog een verassing en zijn we nog even gestopt bij de gele "M" voor een lekker milkshake of ijs. Het was een HELE leuke en SUPER gezellige seizoensafsluiting.