• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Op zaterdag 23 juli zijn we met een heerlijk zonnetje op de fiets gestapt naar het bivakterrein in Koolwijk. Dat heerlijke zonnetje is gelukkig de hele week blijven schijnen! Bij aankomst op het kamp gauw de tenten verdeeld, de spullen netjes uitgestald en een broodje hamburger gegeten. Daarna konden de kids lekker hun gang gaan.

   

  Na een korte nacht kon het eerste spel beginnen; vlag veroveren. Nederland, Duitsland, Frankrijk en België streden in teams om de eerste punten voor het klassement! Overal zag je oranje, zwarte, blauwe en rode shirtjes rennen. Ook al was het een beetje warm, dat maakte de kinderen niet minder fanatiek. Met de landenteams hebben de kinderen ook spellen zoals kwartet, bosjassen, levend stratego en steen-papier-schaar gespeeld. Met uiteindelijk Duitsland als teamwinnaar van kamp 2022!

  Maar ook andere spellen in andere teams zoals smakentocht, Siem Salabiem zoeken, waterspellen, het welbekende casino mét zeil en nieuw dit jaar het voetbalkamp dictee. Vooral voor de jongste was dit even lastig, want woorden als ´ t rokel iezer' en 'd'n botte hiep' hadden ze op school niet zo geleerd..

  Verder hebben de kids een aantal keer verloren van de leiders met voetvolley en partijtjes met traditiegetrouw als gevolg kontje knallen. Na de spooktocht een heerlijke ochtendgymnastiek gehad om goed wakker te worden en ook een leuk nieuw spel was ballonnen trappen waarbij de leiders fanatieker waren dan de kinderen.

  Een van die fanatieke leiders was Niels, hij ging dit jaar voor het eerst mee op kamp. Dat betekent maar een ding…
  De woensdag begon rustig. Na het ontbijt hebben we kaartjes naar huis geschreven en daarna heeft iedereen het kaartje van thuis ontvangen. Toen snel de fiets op richting Oss. Daar hebben we alle glijbanen gehad, mooie kunstjes gedaan van de duikplanken en op het luchtkussen gestoeid met z'n allen. Weer heerlijk schoon stonden daar Tom, Luuk en Eddy met heerlijke pannenkoeken. Na 10 minuten zaten alle kids onder de stroop en poedersuiker, dit was een mooi moment om Niels te ontgroenen. Nadat hij helemaal was onder gesmeerd met eten heeft hij een paar kinderen terug kunnen pakken. Hierna zijn alle kinderen moe maar voldaan op tijd gaan slapen.

  Toen zat de week er alweer bijna op en hebben we alles opgeruimd en de kids een aantal mooie bedankjes gemaakt voor de slager en transport Willems Rijkevoort/Teun Jans. Hij is naar 28 jaar gestopt als kampchauffeur!

  We hebben de week afgesloten met een heerlijke barbecue en de uitreiking van het klassement waar iedereen de hele week voor gestreden heeft met als winnaar Inge Weren! Daarna ging de muziek aan en hebben we met zijn allen gezellig rond het vuurkorfje gezeten.

  Zaterdagochtend zijn de kinderen lekker naar de vennen geweest en hebben de leiders de laatste dingen opgeruimd. Op de terugweg nog frietjes op bij Erica en daarna in een lange slinger terug naar Wanroij waar alle ouders ons zoals altijd weer onder luid applaus hebben ontvangen. Prachtig om te zien, en voor ons als leiders een trots moment dat we weer een fantastische week goed hebben kunnen afsluiten.

  Namens de organisatie van het voetbalkamp willen wij Laarakkers-Wijnhoven, Sjaak Wijnen, René Nooijen, Gebr. van Driel, Vloet, Familie Hendriks, van Dommelen Elektro, Jumbo Schaijk, Slager van Kraaij Schaijk, de Roetetoeters, het jeugdbestuur en alle ouders die zich hebben ingezet bij het uitladen van de vrachtwagen, alle opbouwers, afbrekers, brigadiers en andere vrijwilligers die het voetbalkamp hebben gesponsord en/of hun steentje hebben bijgedragen graag bedanken. En dit jaar in het speciaal Teun Jans en Willems Transport Rijkevoort, en namens de kampchauffeur ook Hein Linders en Doeske (Theo) Albers bedankt dat ik jaren lang de vrachtwagen bij hun op de inrit heb mogen zetten voor het jeugdkamp!

  Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor het voetbalkamp!😁

  Wij hebben weer een fantastische week gehad, tot volgend jaar!
  De Kampsjaken