• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Max Derks

  Ons bereikte het trieste nieuws dat Max Derks is overleden. Max was bijna 60 jaar lid van onze mooie club Constantia. Samen met Annie was Max ook lid van de Club van 50

  Max is in Wanroij beter bekend als Max de Slagter. Jarenlang had ie een dorpsslagerij die nu door zijn zoon Dick gerund wordt. Naast voetbal was ie biljarter en zanger bij koor ÉgeWies.

  Max woonde aan de Kwikstraat en was dus een buurman van Constantia. Als ie wilde kon ie vanuit zijn huis de wedstrijden van T Urst of Vrouwen 1 volgen. Maar hij was een trouwe supporter, dus hij kwam liever naar het veld. Een mooie anekdote hierover: 2 jaar geleden mochten we vanwege de Corona-maatregelen geen toeschouwers ontvangen op het sportpark. Alleen Frans Geurts en de voorzitter waren er om de openbare orde te handhaven. Na de rust kwam Max aanwandelen met zijn wandelstok, want ie wilde toch live de wedstrijd volgen. We hebben het maar laten gebeuren. Hieruit blijkt dat Max een gedreven supporter was.

  Omdat ie aan de Kwikstraat woonde belande er regelmatig een bal in zijn tuin, als een voetballer het vizier niet scherp had staan. Onze excuses hiervoor.

  De laatste jaren nestelde hij zich op zondag dan op het ‘Jan en Henk’ bankje achter het doel. De laatste tijd in de rolstoel langs lijn en in de rust aan de koffie in de kantine. Voetbal was zijn leven en daar genoot ie langs de lijn zichtbaar van. De laatste keer tijdens de derby Constantia – Toxandria op zondag 18 september jl..

  Max was opa van een echte voetbalfamilie; hij heeft voor een mooi aanwas gezorgd bij onze club door zijn kleinkinderen. Hij kwam dan ook vaak naar ze kijken, samen met Annie. De kleinkinderen hebben allemaal voetbaltalent, zouden ze dat van Max hebben? Max had ook talent, maar was een keeper en dat is toch anders. Als Max in het doel stond (met zijn dwargestreepte groen/gele voetbalkousen), stond er ook echt iemand: een fors postuur dat ontzag inboezemde bij de tegenstander. Hij was wel relaxed en stond soms zelfs met een sigaar in de mond in het doel en tijdens een Stertoernooi had ie zelfs een keer een flesje bier achter de doelpaal staan…..

  Max, dank je wel voor je gezelligheid langs de lijn en support aan onze mooie club Constantia. Je was een fijne buurman van Constantia met een groot voetbal- en Constantiahart. Zo zullen we je herinneren.

  We wensen Annie, de kinderen, kleinkinderen en overige familie en vrienden van Max veel sterkte met dit verlies.

   

  Het hoofdbestuur van W.V.V. Constantia