• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Onwerkelijk, maar waar:  Ons lid, vrijwilliger en supporter Jan van den Broek is overleden op 69 jarige leeftijd. In het harnas gestorven: als supporter, tijdens de wedstrijd van ‘Ut Urst’ in Gassel.

  Constantia treurt.

  Jan was een echte Constantia-man. Zijn bijnaam was ‘Koekie’ en die is vermeld op de spreukenmuur in onze kantine.
  Hij heeft vanaf de jeugd tot op oudere leeftijd altijd fanatiek gevoetbald bij W.V.V. Constantia. Hij debuteerde als 14 jarige in ‘Ut Urst’ tegen Sint Agatha en was speler van Ut Urst dat kampioen werd in 1969 en hierdoor promoveerde naar de 1e klasse Maasbuurt.
  Jan maakte als hij voetbalde altijd slim gebruik van zijn forse lichaam en hij was meedogenloos als het nodig was.

  Jan was een actief lid van de onderhoudsploeg, lid van de Club van 50 en sinds kort ook lid van de werkgroep ‘Constantia en kunstgras’. In het verleden was Jan ook lid van het (jeugd)bestuur. De laatste jaren was Jan op donderdagavond steevast te vinden in de kantine waar onder het genot van een drankje en soms met bitterballen, het wereldnieuws werd besproken met zijn maten. Ook op zondag pakt hij na een thuiswedstrijd graag een pilsje aan de bar in onze kantine.

  Jan was ook onze consul en besliste of trainingen of wedstrijden afgelast moesten worden als het veld te nat of te hard was. Jan was sinds een paar jaar ook onze ‘lijnentrekker’ en was trots op zijn rechte, witte belijning. Hij werkte daarbij secuur. Afgelopen week heeft ie ‘zijn lijnen’  voor het laatst getrokken.

  Bij uit en thuiswedstrijden van Ut Urst was Jan als fanatiek supporter vaak aanwezig. Bij verkeerde besluiten van de scheids- of grensrechter schalmde zijn zware stem over het veld. Zoals ook zondag 6 oktober,  tijdens de eerste helft in Gassel. Toen echter voor het laatst…

  Jan, wij zijn jou als W.V.V. Constantia dankbaar voor alles wat je voor onze club gedaan hebt.  We wensen zijn naaste familie, vrienden en collega-vrijwilligers bij W.V.V. Constantia veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.


  Het hoofdbestuur van W.V.V. Constantia.