• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Blessures

  Krijg je van voetballen op kunstgras meer blessures? Nee, dat is een fabel. Diverse internationale onderzoeken laten zien dat er geen verschil is in het aantal blessures door te spelen op kunstgras of natuurgras.

  Onderhoud

  Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Wekelijks moet het veld geborsteld worden en korrels bijgevuld. Bladvrijhouden is bij kunstgras belangrijker dan bij natuurgras.

  Andere voetbalverenigingen

  Een aantal verenigingen zijn bezocht. Na een korte gewenningsperiodes is men positief over gebruik van kunstgras. Door de mogelijke hogere belastinggraad blijft de kwaliteit van de andere natuurgrasvelden ook beter. Geen extra blessures.

  KNVB, bijeenkomst 23 oktober bij WVV Constantia

  Kunstgras past binnen de visie van KNVB, voor wedstrijd- en/of trainingskunstgras. In de toekomst zal dat niet wijzigen en gaat het zeker niet verbieden. Het biedt meer kansen als voetbalvereniging in de dorpsgemeenschap. Met kunstgras wordt er minder afgelast en kan er in de winter, maar ook in de zomermaanden altijd gevoetbald worden (of ander multifunctioneel gebruik). (extreem winterweer uitgesloten)