• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Zaterdagmiddag 26 maart j.l. is er voetbalhistorie geschreven.
  De eerste Walking Football wedstrijd van Excellent / Constantia (WFC ConEx) is gespeeld. Tegenstander was Wilbertoord / Sint Hubert (DWSH). De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van Constantia in Wanroij maar wel in de oranje Excellent tenues. Om half vijf werd eerst met de tegenstander een kopje koffie gedronken. Nadat we het veld van ca. 40 x 20 meter uitgezet hadden en een korte gezamenlijke warming-up inclusief fotoshoot afgewerkt hadden, trapte DWSH om vijf uur af.

  Vanaf de aftrap was WFC ConEx bijna continue in de aanval, maar er was geen doorkomen aan doordat DWSH sterk verdedigde, en de ruimtes dus klein waren. In een van de spaarzame uitbraken wist DWSH op slinkse wijze onze verdedigers te verschalken, en te scoren. Na nog circa 10 minuten constant beuken op de goal van DWSH, was het eindelijk ook raak voor de oranje strijders. Uit een scrimmage wisten we uiteindelijk de 1-1 binnen te tikken.

  Daarmee gingen we de rust in. Tijdens de rust kregen we van onze gelegenheidscoaches, Teun Cremers, Peter van de Bogaart en Ger Martens te horen dat we de tegenstander maar moesten laten komen, en dan uitbreken, want zo ging het niet, en wij waren eigenlijk veel beter zeiden ze!
  In het begin van de tweede helft hebben we dat geprobeerd, maar we hadden met een uitgekookte tegenstander te maken, want die bleven ook maar achterin rondtikken. Enige resterende optie was om toch weer de aanval te zoeken en om ze uiteindelijk op conditie te pakken. En dat is gelukt, want de laatste 10 minuten ging DWSH achterin foutjes maken, en wisten we met gemak nog twee keer te scoren. Klokslag zes uur klonk was het eindsignaal.

  Eindstand 3-1 in het voordeel van WFC ConEx. De allereerste wedstrijd gewonnen!!!! Dat smaakt naar meer. Het moet gezegd worden: er is veel scorend vermogen bij Excellent aanwezig, want alle goals werden door Excellenters gemaakt. Dus Constantia kan nog wel wat scorend vermogen gebruiken!

  Na deze leuke en sportieve wedstrijd hebben we met zijn allen nog wat gedronken in de kantine van Constantia, en afgesproken dat we dit een paar keer per jaar willen herhalen. ’t Was nog lang gezellig. Zover bekend is iedereen heelhuids thuisgekomen….

  Heb je ook interesse om je bij dit top team te voegen of een keertje mee te kijken? Neem dan contact op met 1 van de spelers of kom een keer kijken op zaterdagmiddag 17.00 uur

  Teamfoto
  Staand van links naar rechts: Teun Cremers (gelegenheidscoach), Martien van der Heijden, Marco Verheijen, Chris Jans-Rat, Eric Martens, Henk van de Cruysen, Ger Martens (gelegenheidscoach). Zittend van links naar rechts: Jos Rutten en Harrie Weerts