• SAMEN 

  CONSTANTIA!

 • Ons Urst.
  Ons urst is na de degradatie van het vorige seizoen belandt in een klasse waar veel derby’s worden gespeeld. Zo ook afgelopen zondag de wedstrijd tegen Juliana ( Mill). Een Derby met vele toeschouwers zowel uit Mill alsmede uit Wanroij.
  Na de eerste nederlaag tegen een beter spelende Festilent ( Zeeland ) was het belangrijk om in ieder geval niet te verliezen van Juliana. De wedstrijden tegen Juliana zijn altijd bijzondere wedstrijden waar de spelers van te voren niet gemotiveerd hoeven te worden. Deze wedstrijden worden op het scherpste van de snede gespeeld. Men schuwt geen duel en de longen van de spelers worden flink getest. De conditie van de onzen is meestal beter dan die van de tegenstander.
  Onze nieuwe trainer Gert-Jan Reijnen uit Hernen ( plaatsje bij Wijchen ) die voor het eerst een 1e elftal traint heeft het redelijk goed voor elkaar, ondanks zijn relatief jonge leeftijd ( 31 Jaar ) . De opkomst op de trainingen zijn goed te noemen zowel van het eerste alsmede het tweede. Het eerste speelt mooi mee bovenin ondanks dat het spel niet altijd even goed is !!. Het tweede staat boven aan in hun klasse terwijl ze vorig jaar toch gepromoveerd zijn. Dennis Willems is leider geworden na zijn flinke blessure. Daarnaast staat er langs de lijn Jan Toonders te vlaggen die zeer fanatiek meeleeft en daarnaast ook nog zeer goed staat te vlaggen voor ons Urst. Zeker een aanwinst voor ons eerste elftal, zonder de vlaggers in het verleden te kort te doen. Ruud van Duijnhoven begint weer steeds beter in vorm te komen na zijn lange blessure en ontlast daarmee het middenveld en brengt meer dreiging in de voorhoede.
  De wedstrijd tegen Juliana begon onder een mooi lente zonnetje en geen wind, dus ideaal weer om er een mooie pot van te maken. Het spel golfde op en neer met aan beide zijden weinig kansen. Het vele opgekomen publiek wreef eens in haar handen en gingen er eens goed voor zitten !! Tenminste voor die personen die een stoel hadden bemachtigd.
  De eerste helft kwam Juliana op voorsprong door een mooie combinatie door het midden. Het Millse publiek ging uit hun dak en dachten dat ze al 3 punten in hun zakken hadden zitten. Net voor de pauze kreeg een speler van Mill zijn 2e gele kaart en kon gaan douchen ( had als enigste voordeel dat hij vier douche knoppen tot zijn beschikking had). Na de pauze scoorden de onze al in de 4e minuut van de tweede helft, Ton Aben ( Tokkie) scoorde van dichtbij.
  Het Urst ging ten strijde en zette de Millse achterhoede flink onder druk. De tegenaanvallen van Juliana waren niet zonder gevaar, en onze achterhoede moest flink aan de bak. Er werd gewisseld, moe gestreden spelers werden vervangen. Een van de ingevallen spelers was Mike vd Berg ( zoon van oud 1e elftal speler Jos vd Berg). Met nog een kwartier te spelen slalomde Maik over het middenveld van de tegenstander incl. de gehele achterhoede van Juliana en prikte de bal precies in de rechter bovenhoek. Foei foei dat kon vroeger allen Johan Cruijff. Hopelijk stond er geen schout van JVC langs de lijn !!
  Het werden nog 15 spannende minuten voor ons Urst en het vele Wanroijse publiek. De Megafoon die bediend werd van onder de luifel bij de kantine schalde de hele wedstrijd met veel geluid over het veld. Hopelijk was dit eenmalig !! wel leuk voor een keertje maar niet voor alle wedstrijden wat mij betreft.
  Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gewonnen met 2-1. Het vele publiek dat uit Mill was mee gekomen droop af en diegene die al 3 punten in hun zakken hadden gedaan konden deze er weer uit gooien. As. zondag moet ons Urst nog een goed half uur inhalen door de gestaakt wedstrijd in Gassel, toen ons zeer gewaardeerd lid Jan van den Broek tijdens de wedstrijd van Gassel 1 - Constantia 1 overleden is.
  Een oud 1e Elftal speler.